Mısır Gevrekli Çikolatalı Cupcake Tarifi


(Henüz oy verilmedi)
Loading...

Çikolatalı kek dendiği zaman akla çok farklı alternatifleri gelmektedir. Mısır gevreğinin eklenmesi ile oldukça farklı bir anlam kazanan çikolatalı kek, çay ya da kahve ile birlikte servis edildiğinde çok lezzetli olacaktır. Diğer kek tariflerine göre pişirilmemesi ve daha kısa sürede hazırlanabilmesi de tarifin pratik bir kek çeşidi olduğunu göstermektedir. Mısır gevrekli çikolatalı kek tarifi ile aniden hazırlanması gereken sofralar kolayca hazırlanabilir ve ikramlık olarak keyifle değerlendirilebilir. Yumuşak kek kıvamının çıtır mısır gevrekleri ile birleşmesi sayesinde, gofret kıvamında farklı bir kek tadımı gerçekleşecektir. Mevcut malzemeler ile 4 kişilik bir servis için yeterli sayıda ve büyüklükte oldukça lezzetli çikolatalı küçük kekler elde edilebilir. 

Malzemeler:



  • 80 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • İstenilen miktarda çıtır ve sade mısır gevreği
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:


  1. Bitter çikolata küçük parçalar haline getirilir.
  2. Tereyağı oda sıcaklığına alınır ve küçük küpler haline gelene dek doğranır.
  3. Tereyağı ile birlikte çikolata parçaları bir kap içerisinde benmari usulü eritilir.
  4. Tereyağı ile çikolata parçaları tamamen eriyip karıştıktan sonra ateşten alınır ve içerisine bal, un ve istenilen miktarda mısır gevrekleri ilave edilir. Malzemeler kap içerisinde iyice karıştırılır.
  5. Yemek kaşığı yardımı ile mısır gevrekli karışımdan istenilen miktarlarda alınır ve cupcake kalıplarına paylaştırılır. Ancak el ile şekil verilip tepsiye de dizimi sağlanabilir.  
  6. Hazırlanan karışım ile birlikte şekli verilen kekler buzdolabı içerisinde en az 2 saat bekletilir. İyice soğuması gerekmektedir
  7. Dinlenen ve sert hale gelen kek parçaları istenildiği takdirde çikolata sosu ile birlikte servis edilebilir.
  8. Afiyet olsun. 

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın